Takaisin
 

Lavabränd

Lavabränd

Vad betyder "Lavabränd"? Enligt Svenska Akademins ordlista finns det inte ett sådant ord som "lavabränd", men vi vet att det existerar (och efter dethär kanske rentav frodas) Det är ett ord som borde finnas mellan orden "Lavablock" och "lavaflöde" på sid 468 (12. uppl. 3.tryckn. från år 1998). Men däremot hittar man ordet i Finlandssvensk dialektordbok!

Ordet "Lavabränd" uttalas med korta a:n och är härlett från nånting helt annat än "lava" med långt a (ingen vulkanisk verksamhet här, inte!) Ordetr syftar på ett något originellt personlighetsdrag, som kan uppleas som avvikande och abnoprmt ja t.o.m. bisarrt i vissa fall (och kretsar). Ordet kan också upplevas kränkande, inte minst av den lavabrända själv...och/eller hans/hennes/dess släktingar och närmast sörjande

MEN, (och dethär är viktigt) att vara lavabränd är i vårt tycke inbte endast av ondo, det kan också vara synnerligen befriande ...tro oss, vi vet....vi talar nämligen av egen erfarenhet. Man måste vara i viss mån lavabränd om man ger ut en sånhär CD-skiva.

"Jårs förevö"

Sås o Kopp

Innehåller följande låtar:

 1. Alltid nån som mobbar
 2. Så kan det gå ibland
 3. Vita vackra vingar
 4. Helikotipetter
 5. Kalle Augustsson
 6. Sopp Ohoj!
 7. Leo tål stoj
 8. Udo & Aagot
 9. Lavabränd
 10. Solig sommardag
 11. Kör i vind!
 12. Barnrock (Millenium Mix)

 

 
Plättar
DeeVeeDee
Snabbt och dumt
Trampolin
Äventyr
Eine Kleine Fnatt-musik - Samlade Fnattigheter del 1
De Tjäraste sångerna
Vänskapsskivan
Käpyjä kaasarissa
Sim-Simsalabim
Sotta ja Pytty
Pinocchio
Lavabränd
Kottar i karburatorn
Alla Känner APA
Totalt
Garanterat
Sidorna skapade med NiccaNet Webbpubliceringssystem